Fortsæt til hovedindholdFortsæt til navigationFortsæt til søgeformular

Løntilskud for nyuddannede

Løntilskud til nyuddannede med handicap

Isbryderordningen er et særligt løntilskud til nyuddannede med et handicap.

 

Ordningen betyder, at personen i isbryderordningen arbejder i din virksomhed til overenskomstmæssig løn. Jobcentret i isbryderens bopælskommune giver et tilskud til lønnen på mellem 26,54 og 143,14 kr. i timen. Tilskuddet forhandles mellem virksomheden og jobcentret og afhænger af isbryderens evner og forudsætninger for at deltage i arbejdet i samme omfang som øvrige ansatte i virksomheden. Ansættelse i isbryderordningen kan vare op til ét år og kan kombineres med en af de øvrige kompenserende ordninger, fx personlig assistance eller hjælpemidler, hvis dette er nødvendigt for, at isbryderen kan varetage sit job.

 

Ordningen har til formål at give nyuddannede med et handicap erhvervserfaring inden for det fagområde, deres uddannelse har kvalificeret dem til. Samtidig får du som virksomhed mulighed for at drage nytte af isbryderens kompetencer under isbryderforløbet med mindre lønomkostninger end normalt.

 

Hvis du ønsker at bruge isbryderordningen i din virksomhed, kan du kontakte dit lokale jobcenter for at høre mere om muligheden.

 

Eksempler på anvendelse af isbryderordningen

Eva er uddannet IT-supporter og har en alvorlig synsnedsættelse. Efter et halvt års ansættelse i isbryderordningen, bliver Eva en vigtig medarbejder, og arbejdsgiver vælger at fastansætte hende i programmeringsafdelingen. Eva har fået bevilget personlig assistance i 15 timer om ugen til oplæsning af post, samt til chaufførbistand rundt til virksomhedens kunder.
En ulykke har medført, at Susanne har spastisk lammelse – mest i benene. Hun bliver som nyuddannet pædagog ansat i job med løntilskud gennem isbryderordningen. Der bevilges 10 timers personlig assistance om ugen til specifikke løfteopgaver. Susanne bliver fastansat efter et års ansættelse med løntilskuddet.
Back to top